💥 нацистська держава-терорист росія намагається поставити українців на коліна і продовжуть третій день активні обстріли. Як завжди і все, що коїть ця гнила нація, — вони постійно не влучають, але головне, їх розрахунок про пріоритети та цінності українців дуже помилковий. Україннці не слухаються нікого, окопуються і ті хто лишився в Україні, хоче працювати та розвиватися, тому наша боротьба продовжуватиметься хоть народ в тилу і переживає затяжний пресінг та унікальні в історії умови, від яких регулярно наступають важкі провали і тяжкі періоди… страшно думати про всих тих, хто гине на дорогах від недостатнього освітленя, від нових распіраторних форм вірусів, а також самогубств та суіцидів на почві невивозу всієї ситації… тому я приділятиму цьому увагу, оскільки все ж таки я відчуваю оптимальний баланс в раціоналізованій ефективній проінформованості.

За 265 днів повномасштабної я пережив цілий ряд режимів взаємодії з інформацією, фактами, процесами та участю у війні і зробив це як завжди дуже вдумливо і послідовно. І був у мене досвід і уникання інформації, і дуже госторого, навіть психосоматично руйнівного досвіду. Тепер все ok і розповідати про свій досвід та страшні спостереження — наступний крок.

❄️ У іншому сьогоднішній, перший сніжний день, пройшов особисто для мене доволі конструктивно, хоча здебільшого за книжками, хоча і дрова я довів до логічного етапу заготівлі і використав у сьогоднішній протопці. Цей щоденний ритуал займає доволі багато часу, проте є джерелом тепла для приготування їжі і нагрівання води. Це звільняє мене від потреби використовувати мої газові балони, які, нажаль, досі не підключені — не встиг. Проте я не відчуваю у цьому неуспіху, оскільки у мене в цьому році дуже добрі запаси дров і навички з їх заготівлі, тобто вищеназваній властивості груби.

📚 Ознайомився з великою промовою адмірала Вільямса Макрейвена, яку можливо і чув раніше, але багато аспектів не міг оцінити. Перший — військовий, другий — спортивний, взаємодія з водою. Це дуже моя стихія, в яку я в цьому році активно заглибився, тому слова адмірала мені відгукнулися і зацечипили (посилання на оброблену аудіомонтажем та відеокомпозитінгом версію спіча):